U bent hier: Home / Studenten / Indiablog

Indiablog 2016

Van 14 januari tot 14 februari 2016 maakten 17 studenten van de faculteit Theologie en Religiewetenschappen (KU Leuven) een studiereis doorheen Noord – India. Ze werden daarbij begeleid door Prof. Bert Broeckaert en Dra. Chaïma Ahaddour. Tijdens deze reis, en ook tijdens het voorbereidende werkcollege, maakten ze diepgaand kennis met de grote religies waarvan deze fascinerende regio de bakermat is, zoals het hindoeïsme, het jaïnisme, het sikhisme en het boeddhisme. Op deze blog brachten zij verslag uit van hun ervaringen...

Om hun belevenissen ook via facebook te volgen, klik op 


Dag 1 Zaventem – Delhi

Deze ochtend was het eindelijk zover, de Indiareis waar we al een jaar naar uitkeken, kon eindelijk beginnen! De laatste weken waren voor ons allemaal heel erg druk geweest: de feestdagen, een verkorte blok- en examenperiode en daarbij kwam dan ook nog eens de stress van een koffer pakken voor een reis van 32 dagen, waarbij we zeker niks mochten vergeten, maar onze koffer ook niet te zwaar mocht zijn. Een hele dag uitrusten op luchthavens en in vliegtuigen klonk dus zeker wel goed.

Om half 7 stonden we met z’n allen klaar voor vertrek in Zaventem. Na afscheid te nemen van alle familieleden en lieven/partners die zo lief waren om speciaal voor ons mee zo vroeg op te staan, konden we beginnen met het inchecken voor onze vlucht naar München van 9u. Deze zou maar zo’n anderhalf uur duren. Hierna stapten we over op onze tweede en laatste vlucht van de dag, naar Delhi, die heel wat langer duurde. Tijdens deze vlucht konden we ons gelukkig wel bezighouden met films kijken, eten geserveerd krijgen en formulieren invullen voor customs.

We hebben vandaag een tijdsverschil van 4 uur en 30 minuten overbrugd, waardoor het voor ons ineens al donker werd rond 16u (Belgische tijd). Vanavond slapen we in het gastenverblijf van één van de grootste gurdwara’s in Delhi en morgen kunnen we echt aan onze belevenissen in India beginnen, met als eerste op de planning een bezoek aan het nationale museum.

Wij hebben er alvast heel veel zin in!