U bent hier: Home / Islam studeren aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Islam studeren aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen?

 

Meer informatie nodig?

 

islamitische theologie en godsdienstwetenschappen

De islam is vandaag prominent aanwezig in West-Europa. Zijn zoektocht naar een plaats binnen de Europese maatschappij is in volle ontwikkeling. Moslims worden geconfronteerd met het onbegrip en de stereotypen van medeburgers, maar evenzeer zoeken vele Europeanen – moslims én niet-moslims – hoe groeiend maatschappelijk engagement en islamitisch geloof kunnen samengaan.

  • Ben jij ook gefascineerd door de veelzijdige wereld van religie, en in het bijzonder van de islam? Wil je al een tijdje meer weten over de verschillende geloofsbelevingen van soennieten, sjiieten en de mystieke soefi’s?
  • Of wil je theologisch over jouw religieuze en maatschappelijke engagement leren reflecteren? Wil je binnen een wetenschappelijk kader in dialoog gaan met de theologische taal en reflectie van moslimtheologen? Wil je beter begrijpen wat het betekent om als moslimgelovige in het leven te staan, en welke bronnen daarbij belangrijk zijn?
  • Ben je geboeid door het interreligieuze gesprek tussen de godsdiensten? Hoe kun je gangbare culturele en religieuze stereotypen en denkkaders die ‘de islam’ tegenover ‘het Westen’ plaatsen, leren bevragen?
 

Algemene informatie

  • De opleiding islamitische theologie en godsdienstwetenschappen is een optie binnen de master in de wereldreligies die 60 studiepunten omvat.
  • Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?
  • Je kunt het programma voltijds of
    deeltijds volgen. Bekijk de mogelijkheden voor een flexibel opleidingstraject.
 

kwaliteitsvol onderwijs

 

Studeren aan de KU Leuven

 

 

Lezingen over islamitisch recht en fiqh

KU Leuven biedt een reeks Engelstalige lezingen aan over islamitische theologie in het tweede semester van academiejaar 2016-2017.

Afbeelding: Maqāmāt, Al Ḥarīrī, 1335 (Österreichische Nationalbibliothek)

Lees meer

 

INTERNATIONALE TOPBIBLIOTHEEK

  • De Maurits Sabbebibliotheek is een van de grootste theologische bibliotheken ter wereld en vormt een stimulerende onderzoeks- en leeromgeving voor onderzoekers en studenten.
  • Met LIMO doorzoek je alle collecties van de KU Leuven.

Kom onze opleiding ontdekken!