U bent hier: Home / Islam studeren aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Islam studeren aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Welkom

Vanaf 2014-2015 kan je kiezen voor een studie islamitische theologie en godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven!

De islam is vandaag prominent aanwezig in West-Europa. Zijn zoektocht naar een plaats binnen de Europese maatschappij is in volle ontwikkeling. Moslims worden geconfronteerd met het onbegrip en de stereotypen van medeburgers, maar evenzeer zoeken vele Europeanen – moslims én niet-moslims – hoe groeiend maatschappelijk engagement en islamitisch geloof kunnen samengaan.

  • Ben jij ook gefascineerd door de veelzijdige wereld van religie, en in het bijzonder van de islam? Wil je al een tijdje meer weten over de verschillende geloofsbelevingen van soennieten, sjiieten en de mystieke soefi’s?
  • Of wil je theologisch over jouw religieuze en maatschappelijke engagement leren reflecteren? Wil je binnen een wetenschappelijk kader in dialoog gaan met de theologische taal en reflectie van moslimtheologen? Wil je beter begrijpen wat het betekent om als moslimgelovige in het leven te staan, en welke bronnen daarbij belangrijk zijn?
  • Ben je geboeid door het interreligieuze gesprek tussen de godsdiensten? Hoe kun je gangbare culturele en religieuze stereotypen en denkkaders die ‘de islam’ tegenover ‘het Westen’ plaatsen, leren bevragen?

Op al deze vragen wil de nieuwe opleiding een antwoord bieden.

Welkom!

Deze studenten gingen je voor! 

Klik hier voor enkele getuigenissen van studenten van de opleiding islamitische theologie en godsdienstwetenschappen.

 

Islamitische theologie en godsdienstwetenschappen

Voor wie: Van interesse tot inschrijving...

Onderwijs: programma's en opleidingen

KU Leuven viert 50 jaar migratie